Alegerea unei pompe de san devine tot mai dificila in conditiile unei oferte uriase pe piata. Primul lucru de care trebuie sa tii cont la decizia de cumparare este capacitatea acesteia de a imita cat mai bine suptul bebelusului, astfel te vei simti mai confortabil, iar cantitatea de lapte recoltata va fi mai mare.

De asemenea, trebuie sa stii ca exista pompe manuale si pompe electrice. Frecventa ciclurilor si puterea de vacuum, precum si tipul sistemului – inchis sau deschis, longevitatea, respectiv usurinta de manevrare si eficienta in ceea ce priveste transportarea acesteia pot constitui, de asemenea, criterii importante atunci cand alegi o pompa de san.

Pompa de san manuala sau electrica?

Consultantii in alaptare sunt de parere ca pompele de san electrice sunt mult mai eficiente, deoarece mentin lactatia si pompeaza laptele mai eficace. Exista pompe electrice care pot fi folosite simultan pentru ambii sani, dar si pompe duble alternative, care alterneaza pomparea din cei doi sani. Ultimele clasate in topul specialistilor sunt pompele electrice simple si cele manuale. Costurile de achizitie sunt proportionale cu acest top. Avantajele pe care le au pompele electrice duble si cele alternative tin de stimularea lactatiei, lucru pe care cele electrice simple si cele manuale nu il fac sau cel putin nu pe termen lung, tocmai din cauza ca nu au o frecventa optima a numarului de pompari pe minut, respectiv ca nu stimuleaza ambii sani in mod egal.

Puterea de vacuum si frecventa numarului de pompari pe minut

Puterea de suctiune naturala a unui bebelus variaza intre 45 si 55 de ori pe minut. Cu cat ciclurile pompei sunt mai apropiate de aceasta valoare, cu atat pompa este mai eficienta si stimuleaza mai bine lactatia. O frecventa de pompare de 25 de cicluri pe minut poate fi dureroasa si totodata ineficienta.

Puterea de suctiune este, de altfel, foarte importanta. Cel mai indicat ar fi sa alegi o pompa reglabila in acest sens, pe care sa o setezi in jurul valorilor de 150 – 250 mmHg, astfel incat sa stimuleze lactatia si sa nu cauzeze dureri din cauza presiunii exercitate asupra sanilor.

Pompa de san cu sistem inchis sau deschis?

Pompele de san cu sistem inchis sunt mai igienice decat cele cu sistem deschis, deoarece impiedica, printr-o membrana suplimentara, patrunderea laptelui pana la motorul pompei, care nu poate fi igienizat. Pompele cu sistem deschis sunt expuse la riscul dezvoltarii bacteriilor sau a mucegaiului, care pot contamina laptele.

Furtunul pompelor cu sistem deschis trebuie spalat, sterilizat si uscat complet inaintea fiecarei folosiri, asadar si intretinerea lor este mai anevoioasa.

pompa san zen mami

Dimensiunile cupei, zgomotul si longevitatea pompei de san

Cupa colectoare este componenta pompei care se pune pe san. Cele mai multe modele au o cupa de marime universala, insa specialistii recomanda utilizarea unei pompe care are o cupa de dimensiuni similare cu cele ale sanilor tai.

Legat de longevitatea pompelor de sani, este important de stiut ca diferentierea se face tinand cont de motoarele utilizate. In vreme ce motoarele mici sunt concepute pentru folosirea ocazionala, cele cu motoare mai puternice sunt recomandate pentru uz zilnic. In ceea ce priveste nivelul de zgomot, regula este ca motoarele mai mici sunt mai zgomotoase decat cele mai mari.

Atunci cand alegi pompa de san, trebuie sa tii cont de nevoile tale in primul rand si sa te asiguri ca toate caracteristicile acesteia te avantajeaza. De asemenea, este bine sa iei in calcul si posibilitatile de utilizare; in timp ce o pompa manuala poate constitui un plan de rezerva perfect, pentru ca poate fi folosita oriunde, pentru pompele electrice trebuie sa te asiguri ca ai acces la un adaptor de incarcare auto sau ca alimentarea se face cu baterii, astfel incat alimentarea sa nu constituie un impediment in calea utilizarii.

Vezi pompele de san disponibile in ordinea celor mai cerute de clienti »»

Vezi si legatura dintre alaptare si menstruatie »»

Categories: Alăptarea

2 Comments

Cum alegem pompa de sân

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *