Ultimul lucru pe care ti-l doresti, in calitate de viitor parinte, este sa iti lipseasca ceva din arsenalul mamicilor cu adevarat zen. Probabil vei avea in prima faza tendinta sa cumperi toate obiectele pentru bebelusi pe care le vei vedea in magazine, dar dupa primele puseuri hormonale iti vei da singura seama ca ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face o investitie.

Daca ai prietene care sunt deja mamici, nu ezita sa le ceri sfatul in privinta obiectelor care le-au fost intr-adevar utile in primele luni de viata ale bebelusilor. Desigur, vei gasi acest subiect dezbatut pe o multime de forumuri, dar o parere de incredere nu strica niciodata.

Trebuie sa recunosti ca, oricat de zen ai fi, tot ce iti doresti este sa nu-i lipseasca nimic copilului tau, iar aceasta dorinta poate deveni uneori coplesitoare si te poate determina sa faci shopping “nesabuit”.

Nu spunem ca daca ai aceste obiecte nu vei mai fi nevoita sa faci cumparaturi, dar spunem ca am alcatuit un top al celor mai folositoare lucruri de care vei avea cu siguranta nevoie:

1. Masa de infasat

In primele luni de viata ale copilului tau o vei folosi zilnic. Nu trebuie sa investesti neaparat intr-una costisitoare, suporturile de infasat care se fixeaza pe patut sunt la fel de eficiente si utile.

2. Termometrul

Poate ca ai deja unul in casa, nu mai stii sigur cand l-ai folosit ultima data. In momentul in care vei avea copil, utilizarea termometrului va deveni regulata. Opteaza pentru unul rectal pentru primele luni de viata, este mult mai precis si mai usor de folosit in aceasta perioada/

3. Monitorul audio/ video

Iti va fi de folos daca vrei sa iti lasi copilul sa doarma singur si nu numai. Monitorul iti va permite sa faci linistita un dus de 5 minute, cel putin pana la primul scancet.

4. Sterilizatorul

Daca folosesti suzete si biberoane, sterilizatorul va deveni prietenul tau cel mai bun. Metoda clasica de sterilizare prin fierbere este mult mai complicata, iar procesul dureaza mult mai mult fata de metodele moderne.

5. Caruciorul

Caruciorul va fi vehiculul preferat in primul an de viata, dar il poti folosi chiar si dupa ce micutul tau va incepe sa mearga. Fii convinsa ca nu va merge de la inceput kilometri intregi si la fel de convinsa ca iti va fi din ce in ce mai greu sa il cari in brate.

6. Sacul de dormit

Pe masura ce va capata autonomie, copilul tau se va dezveli in timpul somnului, iar trezitul de zeci de ori pe noapte pentru a-l inveli nu este o solutie. Un sac de dormit ii va tine de cald, iar tie iti va salva somnul.

top-obiecte-utile-nou-nascut-2

Categories: Bebe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *