Principala cauză a tusei iritative la copii o reprezintă diferitele tipuri de infecții virale ale tractului respirator. Tusea seacă poate rămâne activă chiar și după tratarea infecției și, în cele mai multe cazuri, se manfiestă prin senzația de disconfort, pe care cei mici o descriu adesea ca și cum i-ar gâdila ceva în gât. Aceste simptome pot fi ameliorate rapid cu Meltus Tusicalm și Meltus Baby, două remedii foarte eficiente și potrivite pentru copii. Dar, înainte de a-ți vorbi despre ele, îți vom spune mai multe despre tusea iritativă:

Cauzele tusei seci

Inflamarea căilor respiratorii, astmul, sinuzita, refluxul gastric, infecțiile bacteriene care afectează căile respiratorii inferioare, ingerarea sau aspirarea pe nas a corpurilor străine, expunerea la poluanți sau la un mediu unde aerul este foarte uscat, precum și alergiile pot fi alte cauze care duc la apariția tusei iritative în rândul copiilor.

Ce ingrediente pot ameliora simptomele tusei

Mierea – remediu impotriva tusei

Uneori, tusea seacă trece de la sine, în timp, însă există câteva ingrediente minune care pot grăbi acest proces și pot face tusea să dispară, precum și produse:

  • Mierea – este un antiseptic natural, care calmează totodată iritatia tractului respirator si reduce procesul inflamator.
  • Medicii recomandă administrarea acesteia după împlinirea vârstei de 1 an.
  • Cimbrul – consumat oral sub forma uleiului esențial sau a infuziei sau folosit ca inhalant, cimbrul are un puternic efect expectorant și scurtează procesul de vindecare în urma unei viroze respiratorii.
  • Grindelia – această plantă medicinală cu proprietăți antiseptice, antispasmotice, antiinflamatorii, expectorante și antitusive este adesea folosită pentru tratarea astmului, a bronșitei și a tusei.
  • Pătlagina – are efecte calmante, antispastice, antiseptice și sedative. Poate fi administrată sub formă de infuzie sau în combinație cu alte remedii și grăbește procesul de vindecare, stimulând expectorarea.

Ce remediu poți folosi pentru a scăpa de tusea iritativă

Dacă micuțul tău a depășit vârsta de 3 ani, Meltus Tusicalm este produsul care te ajută să ameliorezi rapid simptomele tusei seci. Noi am decis să îl încercăm, atrași de ingredientele naturale – pentru că evităm să le oferim copiilor noștri remedii artificiale și substanțe chimice atunci când avem alternative – și am fost mai mult decât mulțumiți de rezultate.

În primul rând, ne-am bucurat că nu am întâmpinat dificultăți în ceea ce privește administrarea. Acesta are un gust plăcut, dulce și natural și nu conține adaos de zahăr, pentru că este îndulcit natural cu miere.

Compus integral din ingrediente naturale, siropul poate fi administrat încă din perioada în care viroza este încă activă, tocmai pentru că are și proprietăți antiseptice și luptă activ împotriva virusurilor și a bacteriilor. Efectele sunt de calmare a gâtului iritat, de reducere a inflamației localizate la nivelul căilor respiratorii. Pe scurt, Meltus Tusicalm acționează precum un balsam, calmând tusea iritativă.

Produsul este recomandat atât copiilor cu vârste mai mari de 3 ani, cât și adulților. Deci, dragă mami, te poți bucura și tu de acest sirop cu ingredinte naturale astfel încât să rămâi zen și relaxată (cum te știm) în fața tusei sâcâitoare.

Asigură-te că ai citit integral prospectul înainte de administrare și că vei respecta indicațiile și dozele recomandate.

Tusea iritativă la bebeluși

Spre deosebire de copiii mai mari, sugarii au un sistem imunitar mai slab dezvoltat și, implicit, o vulnerabilitate crescută în fața virozelor și a infecțiilor bacteriene. Totodată, organele lor aflate în plină dezvoltare nu pot fi expuse la tratamente agresive, așa cum sunt majoritatea celor medicamentoase.

Tusea la bebelusi
Tusea la bebelusi

Cei mai mulți părinți apelează din acest motiv la soluțiile naturale de tratare a afecțiunilor ușoare, așa cum este tusea. Mierea, propolisul și nalba mare sunt cele mai populare astfel de ingrediente, iată ce trebuie să știi despre ele:

  • Mierea acționează ca un dezinfectant natural ce calmează iritațiile gâtului, contribuind și la reducerea inflamației căilor respiratorii.
  • Extractul sau tinctura de propolis sunt adjuvante naturale care calmează rapid durerile în gât. Acest ingredient acționează ca un antibiotic și totodată întărește sistemul imunitar.
  • Nalba mare, are proprietăți emoliente și hidratante asupra mucoasei și stimulează lubrifierea acesteia, îmbunătățind astfel considerabil respirația.
Meltus Baby
Meltus Baby

Meltus Baby este un produs recomandat pentru remediul tusei seci la copiii cu vârste de peste un an și conține toate aceste ingrediente. Formula sa, concepută special pentru copiii mici, reduce iritația căilor respiratorii, precum și intensitatea și frecvența episoadelor de tuse.

Atunci când alegi un remediu sau tratament pentru copilul tău, ești cu atât mai atent la ingredientele pe care le conține și la proprietățile lor benefice, precum și la eventualele contraindicații. O cercetare amănunțită a produselor existente pe piață te poate convinge destul de ușor de beneficiile produselor naturale de la Meltus. Noi le-am testat și am fost satisfăcuți de rezultatele rapide, iar cei mici s-au bucurat de gustul plăcut al remediilor, pe care, de altfel, nici nu le-au perceput ca pe cele de sinteza, ne-naturale, pe care le resping de cele mai multe ori.

Categories: Bebe Parenting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *