Odata ce sarcina ta va depasi primul trimestru, te vei confrunta cu o senzatie noua de discomfort, aceea a distensiei abdominale. Cel mai mult vei avea de suferit in privinta odihnei, tocmai pentru ca iti va fi tot mai greu sa iti gasesti o pozitie de somn confortabila.

Solutia pentru aceasta problema este cat se poate de pufoasa si de accesibila si poate fi gasita in magazinele de specialitate sub denumirea de “perna pentru femei insarcinate”. Iata de ce criterii trebuie sa tii cont atunci cand o alegi:

Greutate

Cu cat e mai usoara, cu atat mai bine. La urma urmei, este important sa o poti muta dintr-o camera in alta si sa o poti transporta fara mari eforturi atunci cand calatoresti.

Fermitate

Pernele pentru gravide trebuie sa fie confectionate din materiale ferme, care sa iti poata sustine corect spatele si burtica. Te-ai putea scufunda intr-o perna mult prea moale, asa ca acorda o importanta sporita acestui criteriu de selectie. In plus, este important ca perna ta sa nu se deformeze, pentru ca beneficiile sale sa fie resimtite din plin.

Igiena

Alege o perna cu husa detasabila, pe care sa o poti spala cat de des simti nevoia si care se va usca rapid. Asigura-te ca husa este confectionata dintr-un material natural, de preferinta bumbac, acesta va permite pielii sa respire si nu o va irita.

Calitatea

Primele saptamani dupa nastere sunt destul de dificile, indiferent daca alegi sa nasti natural sau prin cezariana. Ia in calcul faptul ca vei folosi perna pentru gravide si in aceasta perioada si alege una confectionata din materiale durabile, de calitate.

Forma si dimensiunile

Pernele clasice pentru femei insarcinate sustin doar abdomenul, din cauza formei de semiluna si a dimensiunilor relativ reduse. Nu vei putea folosi o astfel de perna, de exemplu, pentru sustinerea piciorului atunci cand dormi pe o parte. Daca vei opta insa pentru un model cu dimensiuni mai ample, ai putea sa te bucuri de toate beneficiile acestui produs minune atat in timpul sarcinii, cat si dupa.

perna gravide

Categories: Sarcina