Schimbarile de natura psihica, mentala si emotionala prin care treci in timpul sarcinii nu se pot compara nu nici o alta perioada a vietii tale. Nu stim daca faci parte din categoria viitoarelor mamici care isi iau energia din multitudinea de ghiduri scrise pentru ele sau din cea a femeilor care devin paranoice pe masura ce afla mai multe lucruri, dar stim sa te invatam sa te relaxezi si sa te bucuri de aceasta experienta minunata.

Pe scurt, te vom invata sa fii zen si te vom ajuta sa ai o sarcina cat mai linistita.

Nu esti singura, sarcina este un joc de echipa

Cele mai multe femei incep sa isi faca primele analize prenatale intre a opta si a douasprezecea saptamana de sarcina. Acesta este momentul in care medicul poate aprecia sanatatea sarcinii si totodata acela in care poate incepe sa actioneze, in cazul in care exista vreo problema. Prima ta consultatie prenatala va fi probabil si cea mai lunga, asa ca nu te astepta sa scapi rapid din cabinet si sa te duci la inghetata cu fetele.

Si pentru ca stresul legat de sarcina nu te afecteaza doar pe tine, asigura-te ca vei vizita medicul insotita de partenerul tau. El ar putea fi la fel de emotiv ca tine, iar efectele stresului pe care il resimte va pot afecta si pe tine, respectiv pe micutul vostru. Sunteti o echipa, actionati ca atare!

cartof de canapea

Nu te transforma intr-un “cartof de canapea”

Sportul este antidotul perfect impotriva stresului, atat in timpul sarcinii, cat si in general. In al doilea trimestru de sarcina te vei simti plina de energie si ar fi grozav sa profiti din plin de asta. Nu doar ca te vei bucura de efectele minunate ale endorfinelor eliberate in timpul exercitiilor si te vei simti mai fericita cu fiecare miscare pe care o faci, dar vei si contribui activ la dezvoltarea inimii copilului tau si la buna ei functionare. Nu este nevoie si nici indicat sa te antrenezi pentru Olimpiada si sa depui eforturi uriase, dar o plimbare zilnica si 3 sesiuni pe saptamana a cate 30 de minute de exercitii cardio vor face minuni pentru sanatatea si pentru starea ta zen!

Pregateste-te ca la scoala

Iti amintesti “simularile” de examene de pe vremea cand erai eleva? Ei bine, considera ca nasterea este un test unde cel mai important exercitiu este relaxarea si mentinerea unei stari cat mai zen. Ce trebuie sa inveti pentru acest examen si cum? Nimic mai simplu! Vei merge la cursuri pentru nastere, unde vei invata totul despre durerile din timpul nasterii si te vei familiariza cu felul in care trebuie sa respiri si in care trebuie sa-ti relaxezi muschii. Partea grozava este ca poti merge insotita de partenerul tau, iar asta va va conferi amandurora mai multa incredere in fortele proprii, va va ajuta sa va invingeti temerile si sa fiti mai relaxati cu privire la felul in care se vor derula lucrurile la marele eveniment.

Tags:
Categories: Sarcina