Sărbătorile sunt cel mai minunat prilej să îți petreci timpul cu familia și cea mai frumoasă perioadă pentru cei mici. Dorințe, jucării, magie, mâncare, mult prea multe dulciuri, râsete, voie bună, întâlniri cu bunicii plini de sfaturi, miros de brad, cozonac, vin fiert și iubire.

Așa ar suna sărbătorile ideale când ai copil, nu?!

Din păcate nu sunt așa. De ce?

Hai să vă spunem de ce:

Suntem aproximativ o lună pe fugă; nu găsești cadoul, iei toate mall-urile la rând,  ACELA pe care îl cauti nu e nicăieri, e foarte aglomerat, te-ai învoi de la muncă o oră, două dar surpriză, e sfârșit de an asa ca e haos și la muncă, nu ai timp pentru că si copilul trebuie luat de la bunica, de la creșă, grădiniță, școală, nu poți sa mergi cu el cumpărături și oricum întreabă într-una cât mai e, câte zile mai sunt, haos!

Suntem siguri că citind aceste rânduri câțiva dintre voi se gândesc :” eh, pot să scap de toate astea, eu comand online.” Da! În Octombrie! Pentru că firmele de curierat au același număr de oameni iar comenzile statistic sunt de 4 ori mai multe! Asta, plus celebrul ” stoc epuizat”, face ca online-ul să nu fie cea mai bună alegere.

Apoi nervii! Facem tot acest tur de forță: magazine, aglomerație, lupte pe ponei și mașini, ne grăbim să ajungem primii, să le facem pe toate și ghiciti pe cine repezim și cui spunem “hai mai repede, hai că intarziem, te-ai dat jos din pat, niciun 5 minute, hai, hai, hai, hai”?

Exact lui, copilului pentru care facem toate astea. Copil care are picioarele de 3 ori mai mici și într-o zi oarecare si de Paște și de Crăciun, copil care habar nu are de stresul nostru, copil care își trăiește cu mare naturalețe copilăria și crede că Moșii vin din Laponia, de la fabrica de jucării , cu sania și Rudolf. Nu iau jucariile nici din mall, nici nu stau în trafic la Muncii două vieți jumate și nici la coada pentru bomboane si portocale. Astfel încât copilul chiar nu înțelege de ce mama lui, zen dealtfel, pare posedată de o entitate malefică.

Sărbătorile sunt despre ce e mai bun în noi, despre timp cu ei, despre cozonaci necrescuți făcuți cu 2 mâini și 2 mânuțe, despre povești și  colinde, despre noi și ei și despre magie. 

Căci daca magia e dragoste si sărbătorile sunt magice înseamnă că sărbătorile sunt despre dragoste și noi credem că dintre toate jucăriile, hainele, dulciurile și jocurile, copiii aleg să fie fericiți împreună cu părinții lor!

Categories: Zen lifestyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *