Dormitorul este zona ta de confort, spatiul in care iti pui gandurile in ordine si in care visezi cu ochii deschisi, locul cel mai calm din casa si totodata acela in care domnesc dragostea si armonia. Este inima caminului tau.

Dar ce te faci cand in inima caminului tau e agitata si bate dezordonat, osciland intre zen perfect si haos total? Iei atitudine. Nu poti permite ca acest spatiu sacru sa se transforme intr-o piata agitata. Nu stii de unde sa incepi? Te invatam noi!

Orientare

Ni se pare ok si zen sa te simti dezorientata la volan, dar nu suntem de acord cu lipsa orientarii in dormitor. Nu-ti imagina ca iti vom sugera sa creezi un labirint si sa exersezi zilnic iesirea, departe de noi gandul acesta. Te sfatuim insa sa iti orientezi patul in asa fel incat sa poti privi catre o fereastra atunci cand stai intinsa, o priveliste placuta te poate ajuta oricand sa te destinzi si sa te simti bine.

Materiale si texturi

Nu-i asa ca urasti, pur si simplu, lenjeriile creponate si urmele pe care le lasa pe obrazul tau dimineata? Alege-ti asternuturi din materiale naturale, confortabile, respirabile si cu o textura neteda si placuta, abia atunci vei putea spune ca te simti minunat in timpul somnului.

dormitor zen mami

Lumina

Lumina puternica si rece iti poate obosi ochii, iar dormitorul este ultimul loc unde vrei sa se intample asta. Inspira-te de la danezi si de la intreaga lor filosofie hygge atunci cand iti alegi corpurile de iluminat si opteaza pentru o lumina difuza, calda, pe care sa o simti ca pe o imbratisare.

Culoare si prospetime

Se spune ca plantele ajuta la reducerea stresului, asa ca de ce nu ai tine una in dormitor? Daca nu ai un spatiu potrivit pentru o planta in ghiveci, opteaza pentru un buchet de flori. Culorile lor vesele te vor binedispune, la fel si mirosul.

Si daca tot a venit vorba de culori, te poti folosi de aceasta perioada mai libera pentru a redecora sau pentru a face mici modificari in sanctuarul tau. Nu uita sa alegi nuante pe care le-ai indragit intotdeauna si care te ajuta sa te linistesti.

Deconectare

Televizorul nu are ce cauta in dormitor, la fel si telefoanele, tabletele, phabletele sau orice alt gadget care iti poate obosi ochii sau pe care, intr-un fel sau altul, il poti asocia cu munca de birou.

Aromaterapie

Exista mirosuri care ne ajuta sa ne relaxam si sa ne simtim bine, dintre care amintim lavanda, musetelul sau lemnul de santal. Foloseste lumanari parfumate sau uleiuri esentiale care miros astfel si somnul tau se va imbunatati considerabil.

Ordine si disciplina

Dezordinea si lucrurile care nu-si gasesc locul in dormitor pot deveni coplesitoare la un moment dat. Obisnuieste-te sa iti pui lucrurile la locul lor dupa ce le folosesti si scoate din dormitor toate obiectele inutile in activitatile specifice acestei zone. Vei simti imediat ca aerul devine mai respirabil.

Tags:
Categories: Zen lifestyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *